Loopanalyse

Je kunt bij ons terecht voor een loopanalyse. Deze service is geheel gratis en erg handig in de zoektocht naar de perfecte hardloopschoen. Tijdens deze loopanalyse analyseren we de manier waarop jij loopt. Dit doen we door middel van een aantal metingen. We zien hoe jij loopt en waar je extra ondersteuning kunt gebruiken tijdens het hardlopen. Aan de hand hiervan gaan we op zoek naar de perfecte hardloopschoen voor jou. Een loopanalyse voor hardlopen gaat bij ons als volgt:

1. Korte kennismaking

Voor het aanmeten van schoenen willen we graag eerst wat informatie over je. Bijvoorbeeld: wat zijn je doelen?; zijn er klachten of blessures?; op welke ondergronden loop je? Aan de hand van deze informatie kunnen we een beter schoenadvies geven.

2. De schoenmaat

Vaak kom je wat betreft schoenmaat minstens een maat groter uit dan de maat in je gewone schoenen. Loopschoenen vallen wel eens wat kleiner uit en een beetje extra ruimte bij de tenen is erg belangrijk. Wij geven je advies over welke maat het meest geschikt is.

3. Loop analyse

De loopanalyse doen we met behulp van een RS Scan, een drukmat. We doen zowel een statische als een dynamische meting, waarbij naar voren komt of je een neutrale afwikkeling hebt of dat je wat extra steun kunt gebruiken.

4. Passen en adviseren

Vervolgens geven we je een aantal hardloopschoenen aan die bij jouw soort afwikkeling passen. Op de loopbaan die bij ons in de winkel ligt kun je de schoenen even uitproberen. Indien nodig maken we ook nog een video opname. Door deze vertraagd af te spelen kunnen we zien of de schoen voldoende steun biedt.

5. Schoen keuze

Inmiddels hebben we je een aantal modellen aangegeven die geschikt zouden kunnen zijn. Neem de schoen die er wat betreft steun en stabiliteit goed uitziet, en die vooral ook lekker zit!

6.‘Ready to go’

loopanalyse hardlopen

Waarom een loopanalyse?

Tijdens een loopanalyse kunnen we zien of je eventuele afwijkingen hebt en waar je extra ondersteuning kunt gebruiken tijdens het hardlopen. Door op deze punten te letten verbeter je je renstijl. De analyse helpt je bij het aanmeten van de perfecte hardloopschoen. Zo kun jij optimaal hardlopen en verminder je de kans op blessures.

Plan jouw afspraak!

Ben jij ook op zoek naar de perfecte hardloopschoen voor jou? Plan dan een loopanalyse in! Neem contact op via b.snoeren@byberrys.nl of bel naar 076-5221561.  We staan klaar om je te helpen en adviseren!