Gepost op

De weg naar de Legend Trail 1 maart 2019

Eind december heb ik besloten me in te schrijven voor de Legend Trail. Een ultra over maar liefst minimaal 250 km met minimaal 8000 hoogtemeters in het mooie gebied de Belgische Ardennen.

Hoewel ik al eerder de Spartathlon uitgelopen heb een ultra loop over 246 km wat binnen 36 uur moest is dit toch wel wat anders. De Spartathlon was in 2014 in Griekenland waar je vanaf Athene naar Sparta moest lopen binnen diverse cutoff times. De warmte, hoge luchtvochtigheid en veel vals plat waren daar naast het aantal kilometers de uitdaging.

De Legend Trail is een andere gradatie! Zelf navigeren, maar slechts 4 verzorgingsposten en veel meer hoogtemeters. Naast dat ik een hekel heb aan kou wordt me dit wel weer een leuke uitdaging.

Hoe bereid je je voor op zo iets? Het aantal kilometers zal denk ik het probleem niet zo zijn, zelf NAVIGEREN wordt een dingetje! Aangezien een hoop mensen van mij weten dat dit niet een van mijn sterkste punten is heb ik daar de grootste kluif aan. Afgelopen weken veel met navigeren gewerkt en zit wel vooruit gang is maar of het voldoende is weet je nooit.

Vorige week goede trainingsweek gehad met op maandag marathon afstand, dinsdag, woensdag en donderdag wat kortere kilometers tussen 10 en 20, vrijdag 50 kilometer bij Dutch Coast Ultra By Night en zondag nog Trail Fantomes Wintereditie 26 km met 1100 hoogtemeters.

Wat nog te doen? Aankomende maand veel met trainen met minimaal 10 kilogram op je rug. Aangezien je zelf voorzienend moet zijn gedurende de race ga ik daar na aanraden van ultra loper Maarten Schön nog even de nadruk op leggen.

Tijdens de race ben ik te volgen via een TRACKER die iedere deelnemer bij zich draagt. Dus mocht jij het leuk/interessant of gewoon als leed vermaak willen volgen?