Gepost op

Twee weken voor de start Legend Trail

Vandaag over twee weken is het dan zo ver mijn langste ultra ever….. The Legend Trail! De afstand zal liggen tussen 260 en 280 km met minimaal 10000 hoogtemeters.

De voorbereiding zit er zo goed als op, dit weekend nog wat experimenteren met lopen op handheld GPX en dan ben ik er helemaal klaar voor. Deze voorbereiding was wat anders ingestoken dan mijn overige trainingen. De nadruk dit keer gelegd op core-stability trainingen die ik onder begeleiding van Monica Dekker van Move By Motivation and Drive. Voor wat betreft duur daar zit het wel goed mee.

Naast core stability training ook nog wat extra aandacht gegeven aan navigeren en lopen met rugtas met 10 kilo. Navigeren blijft een dingetje maar goed oefenen oefenen oefenen. Het lopen met bepakking viel me in 1e instantie tegen. Normaal loop ik lichtvoetig maar met zo’n 10 kilo op je rug gaat dat lichtvoetige lopen er snel af. Maar na wat verschillende rugtassen geprobeerd te hebben ben ik er nu uit. Ik ga voor de Instinct rugtas! Groot genoeg voor al mijn spullen en toch compact.

Het aftellen is nu wel begonnen.